Skip to content
Onze winkel is al ruim 90 jaar een begrip voor inwoners in Alphen aan den Rijn en omstreken

Al meer dan 90 jaar

Barend van Zwieten is voor inwoners van Alphen aan de Rijn en omgeving al meer dan 90 jaar een begrip. Wij zijn het adres voor teken- en schildersbenodigdheden, inlijsten en handenarbeidmaterialen. Voor zowel de professionele kunstenaar als amateur, wij hebben voor ieder wat wils.
U heeft volop keuze uit diverse merken olie-, acryl-, aquarel- en plakkaatverf. Ook kunt u bij ons terecht voor een groot assortiment penselen, mediums, vernissen en schildersondergronden, zoals acryl- en aquarelbloks, losse vellen en linnen/katoenen schildersdoeken. Zoekt u een cadeaubon? Dan kunnen wij die ook voor elk gewenst bedrag uitschrijven.

Voor iedereen die dol is op tekenen hebben wij ook van alles in huis. Tekenboeken, dummy’s, fineliners, markers, inkten, houtskool, pastelkrijt/potloden en (kleur)potloden. Uiteraard hebben wij ook daarvoor geschikt papier in bloks, rollen of vellen. Alle hulpmiddelen die u zoekt zoals fixatief, kneedgum en doezelaars kunt u bij ons in de winkel terug vinden.

Naast het complete assortiment teken- en kunstschildersmaterialen hebben wij een eigen lijstenmakerij waar we al uw inlijstwerk kunnen verzorgen: Van een losse passepartout tot een complete inlijsting, (glas)reparaties en verkoop van inlijstmaterialen zoals karton, glas en ophangmateriaal. Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden; u krijgt vooraf een prijsopgave!
Tevens hebben wij een afdeling handenarbeidmaterialen met o.a. boetseermateriaal, textielverstevigers, speksteen en mozaïek. Heel veel soorten gekleurd papier en knutselmaterialen zoals vilt, foam, veertjes, chenilledraad, tempex ballen en figuren, etc.

De panden die wij hebben betrokken in april 2006 zijn helaas op 3 augustus 2015 volledig verwoest door het ongeluk met het brugdek van de Koningin Julianabrug en de 2 hijskranen in Alphen aan den Rijn. Dit heeft er voor gezorgd dat wij een tijdelijk onderkomen moesten zoeken totdat wij weer een nieuw pand hadden opgebouwd aan de Hoofstraat. 2,5 jaar hebben wij met veel plezier aan de Euromarkt onze klanten ontvangen, maar we zitten sindskort (mei 2018) weer op ons oude plekje, in een heel mooi nieuw pand.
Wij zijn druk bezig om de geschiedenis van Barend van Zwieten in kaart te brengen, dus binnenkort hier meer over.

U kunt uiteraard altijd even contact met ons opnemen als u vragen heeft over materiaalgebruik, inlijstwerk en de producten die wij in onze winkel aanbieden.
Service staat bij ons hoog aangeschreven en we zullen ons uiterste best doen om u zo tevreden mogelijk de winkel uit te laten gaan.